Методът “ Правилното мнозинство ”

Методът “Правилното мнозинство”

metodat-pravilnoto-mnozinstvo

Според различни изследователи едва 5-10% от населението са социално активни. Това означава, че те определят модните тенденции в различни области на човешката дейност.

Ако е така, то изводът е, че 90-95% от останалите хора всъщност нямат свое мнение и последователно подражават първо на активистите, а след това един на друг. Тогава възниква закономерния въпрос: ако по същество всички покупки са резултат на подражание, защо ние провеждаме презентации, работим с възраженията и т.н.? Излиза, че за това няма никакъв смисъл? И да, и не! Да разгледаме по-подробно същността на това явление.

Опитите да разберем същността на бренда ( с други думи, защо хората купуват нашумели имена ? Каква е причината?) ни доведоха до извода: ПОКУПКАТА НА МАРКОВИ, НАШУМЕЛИ ИМЕНА Е НЕ НЕЩО ДРУГО, А СТАДНО ЧУВСТВО, ЕФЕКТА НА ТЪЛПАТА.

Защо тогава клиентите идват при вас с въпроси и губят своето и вашето време? На първо място за успокоение на съвестта. Не е сериозно някак си без борба да дойдеш и да купиш. Това е като в анекдота за кокошката, когато тя бягала от петела и мислела „ не бягам ли твърде бързо?!“

На основата на казаното, някои могат да си помислят, че да се убеждават клиентите няма смисъл във вашата работа, пазарът е разделен между шепата маркови фирми и „всичко е откраднато преди вас“. Разбира се, че не. Ако това беше така, новите продукти с огромен труд щяха да пробиват на пазара, и нови компании нямаше да се появяват. Въпреки това, новите продукти всеки ден растат като гъби, и компаниите стават всеки ден все повече и повече. Следователно, КЛИЕНТИТЕ В ЦЯЛ РЕД СЛУЧАИ СА ГОТОВИ ДА ПРОЯВЯВАТ ГЪВКАВОСТ И ДА ДЕЙСТВАТ БЕЗ ОГЛЕД НА ДРУГИТЕ. Но сега за нас е важно да разберем обратното, а именно: …

Допълнителна информация
Цена 10 лв.
Приблизителен обем страници 2 стр.
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 143029

 

Вижте още…

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи