Управление на комуникацията с клиента

Управление на комуникацията с клиента

komunikacia-s-klienta

              Как да се възползвате от свободния достъп на информация

Ако слушате внимателно, ще откриете, че хората твърде често и някак между другото ви предоставят неочаквани сведения.

Ако сметнете, че така получената информация ви интересува или че може да ви бъде полезна, възползвайки се от момента, за да продължите разговора в желаната от вас посока. И знайте, че разговорите при социално общуване рядко се задържат на една и съща тема повече от няколко минути.

За да се възползвате от предоставения ви свободен достъп до информация, направете някоя забележка относно новите сведения или задайте свързан с тях въпрос.

Свободен достъп до информацията ви предоставят и облеклото на съответния човек, физическият му облик, неговото поведение и обстановката. Всичко това може да бъде използвано като отправна точка за начало или за продължение на комуникацията.

                                                         Микротехники

                                                               Мостове

Към хората, които отговарят не многословно на зададения им въпрос с отворен край, е най-добре да подходите като прехвърляте „мостове” между думите им и така да ги принуждавате да продължат да говорят. Такива мостове са изразите: „Тоест?”, „Например?”, „И какво следва от това?”, „Следователно?”, „И тогава вие..(направихте, казахте и т.н.)?”, „Което означава, че…?”. След всеки прехвърлен мост трябва да замълчите, като по този начин принудите събеседника си да заговори.

За да постигнете успех с прехвърления от вас мост, трябва да направите следните три неща:…

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем страници 3 стр.
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 143007

 

Вижте още…

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи