9 упражнения за управление на емоционалното състояние

9 упражнения за управление на емоционалното състояние

 1. „Емоционален жест“.

Каквото е в душата, това е и в тялото. На мъката тялото реагира с прегърбени рамене, отпусната глава, тежко дишане. На радостта с усмивка, стройна осанка, приповдигната брадичка, равно и умерено дишане.

Но този закон е верен и в обратна посока: каквото е в тялото, това е и в душата. Тялото и душата до толкова са свикнали да се подреждат едно под друго, че задавайки определена форма на тялото, може да се предизвика определена емоция в душата.

Този метод отдавна знаят и използват актьорите: когато през тялото

 

 1. „Почистване на радиото“.

Ако на душата ви е лошо, вслушайте се в своя вътрешен глас. Какво казва той и с каква интонация? Каква е звуковата подкрепа на вашето лошо настроение? По скоро висока. Зацикляйки като развалена грамофонна плоча вие можете цели часове да …

 

 1. „Машина на времето“.

Времето лекува всичко. Това, че в училищна възраст нещо ви се е сторило ужасна трагедия, с годините това може да предизвика усмивка. Лесно е да си философ, когато неприятното събитие е далеч в миналото, не е ли така?

Щом е така, вместо да изпитвате най-различни отенъци на черни емоции в настоящето, пренесете се …

 

 1. „Взрив на емоции“.

Ако чувствате, че вече не можете да сдържате натрупаните негативни емоции, че те са готови да избухнат като прегрят парен котел, то най-добре в тази ситуация е да пуснете своите чувства, да не ги подтискате, дайте им възможност да са взривят.

 

 1. „Погледа на хумориста!“.

Следващия път, когато във вашия живот се случи нещо, което виждате в мрачни окраски, погледнете на това събитие по друг начин. Така, сякаш трябва да направите от него хумористични скечове. Работата ви е такава.

 1. „Оградата на Том Сойер”

Има неща, които сами по себе си са способни да развалят настроението: миенето на съдове и пода, пране, чистене, четене на скучни учебници, пътуване в задушен транспорт в час пик …

Отрано знаейки, че тази работа вие е тягостна, не …

 

 1. „Сапунена опера“.

Много често на вас не ви е лошо, защото имате реални основания за това „лошо“, а защото вие сега разигравате красив спектакъл за някой. И по сценарии трябва да изживявате „душевна болка“.

Това е както когато детето пада и си удря коляното. Ако до него няма никой, то ще потърка удареното и ще продължи да играе. Но ако до него е мама или друг зрител, то ще започне много искрен театър, с истински сълзи и болка.

 

 1. „Фоторобот“.

Душевната болка е не просто абстракция, тя има напълно конкретно физическо отражение в тялото. Например, пробвайте да отговорите на следните въпроси, относно измъчващите ви чувства:

 

 1. „Вкусна храна“.

Съвършено прост, но практически безотказен метод. Ако на сърцето ви е тежко…

Допълнителна информация
Цена 15 лева
Приблизителен обем, страници 5 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 1251002

 

Вижте още…
 • Ръководни умения
 • Търговски умения

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Желаете ли да получавате безплатно полезни материали и статии? Абонирайте се, сега!


АБОНИРАЙ МЕ

Методи за плащане

ekont