5 упражнения за бързо премахване на аудиторния шок

5  упражнения за бързо премахване на аудиторния шок (сценичен, ораторски страх)

В състояние на психологически стрес човек диша повърхностно и като правило с учестен ритъм ( « едва диша от страх»). Такова дишане засилва тревогата и води до допълнително напрежение, към появата на психически и мускулни спазми. Ето защо, в подготовката си за публично говорене е препоръчително да направите следните дихателни упражнения.

  1. Седнете и вдишайте. Вдишването трябва да бъде толкова дълго, че да можете без да бързате да преброите до пет. След това на три задръжте дишането, а след това издишайте, като отново броите до пет. Отново на три задръжте дишането, и така повтаряйте целия цикъл, докато не почувствате, че сте се успокоили.. За да запомните по-бързо това упражнение, наречете го «Пет плюс три».

 

  1. Непосредствено предиизпълнението еполезно да сенаправиупражнението. Вдишайте, като лактите и раменете са назад. След това още веднъж рязко вдишайте въздух. Въздухът трябва да бъде толкова, за да почувствате натиск в корема. Задръжте дишането примерно две секунди и направете рязко издишване. Повторете това упражнение няколко пъти подред. Можете да го наречете „ Двойно вдишване“.

 

  1. Дъх на Хермес“:

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 1 страница
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 1241011

 

Вижте още…
  • Ръководни умения
  • Търговски умения

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Желаете ли да получавате безплатно полезни материали и статии? Абонирайте се, сега!


АБОНИРАЙ МЕ

Методи за плащане

ekont