5 упражнения за начало на тренинга

Пакет 1

5 упражнения за начало на тренинга, формулиране основните теми на тренинга и изясняване очакванията на участниците

 

  1. Упражнение ,,Плюсове и минуси‘‘

Цел:  Упражнението помага на участниците да се запознаят и запомнят имената си. Също така в него започва осмислянето на темите на тренинга и изясняване  очакванията на участниците.

Време: 3-10 минути в зависимост от размера на групата.

Размер на групата: 4-16 души

 

  1. Упражнение ,,Четири стени“

Цел:  Упражнението може да бъде използвано в началото на тренинга или в началото на всяка негова част за да въведе участниците в проблематиката на заниманията. След като участниците са взели активно участие в изпълнението на упражненията и са споделили свойте съображения, треньорът може да допълни изказванията с мини-лекция, която ще се възприеме много по-внимателно.

Време: 5-10 минути за изпълнение на упражненията, от 5 до 20 минути за обсъждане  в зависимост от дълбочината на изучаване на материала.

Размер на групата: 6-20 души

 

  1. Упражнение ,,Добър-лош‘‘

Цел:  Упражнението помага да се формулират факторите на успеха в продажбите, преговорите, екипната работа и т.н. Добре е да се използва в началото на тренинга за формулиране на това което се смята за важно в една или друга дейност.

Време: 10-15 минути

Размер на групата: 6-20 души ( в по-голями групи се препоръчва да се помоли всеки участник да назове само по едно качество.)

 

  1. Упражнение ,,Какво е това?‘‘

Цел:  Упражнението обикновено се използва в началото на тренинга и помага на участниците да определят своето разбиране за основната тема на тренинга: например, продажба, преговори и т.н. Добре е да се използва това упражнения когато треньора трябва да запознае участниците с някои термини и определения и да направи така, че да не е скучно.

Време: 10 минути

Размер на групата: 6-20 души

 

  1. Упражнение ,,Три въпроса‘‘

Цел:  Упражнението помага да се започне тренинга или някоя негова част, настройва участниците на активно обучение, позволява още веднъж да се обсъдят целите и пожеланията на участниците свързани с тренинга.

Време: 10-20 минути

Размер на групата: 6-20 души

 

Допълнителна информация
Цена 30 лева
Идентификационен код 1213001

 

Вижте още …

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Желаете ли да получавате безплатно полезни материали и статии? Абонирайте се, сега!


АБОНИРАЙ МЕ

Методи за плащане

ekont