7 упражнения и игри за визуален контакт

7 упражнения и игри за осъзнаване важността от визуален контакт

 1. Упражнение ,,Общуване по двойки‘‘
 2. Игра ,,Празно място‘‘
 3. Упражнение ,,Контакт с очи‘‘
 4. Упражнение ,,Говорещ поглед‘‘
 5. Упражнение ,, Избор с очи на член от групата‘‘
 6. Упражнение ,,Шериф и убийци‘‘
 7. Упражнение  ,,Надзиратели и затворници‘‘

 

Упражнение «Общуване по двойки»

Групата е разделена по двойки и изпълнява няколко задания.

Инструкция: Станете ( седнете) с лице към гърба на стола и се постарайте да водите оживен диалог за нещо важно в продължение на 2-3- минути. Не трябва да се обръщате. След това споделете впечатленията.

 • Един от вас сяда на стола, а другия остава прав. Отново започвате диалог в продължение на 2-3- мин., говорите за свои проблеми. След това си сменете местата и продължавайте диалога.
 • Установете зрителен контакт, общувайте без думи в продължение на 2-3мин.

Следва словесен обмен на впечатленията, на своите усещания.

В това упражнение двойките могат да бъдат постоянни, а може след всеки диалог да се сменят произволно или по желание на участниците.

 

Игра «Празно място»

Правила на играта. Половината от участниците сядат на столове в кръг, другата половина застава зад гърба им и поставя ръка на гърба на стола. Пред един от участниците никой на седи на стола. Задачата на този участник е да привлече някой да седне на празния стол. Това трябва да се направи без думи, внимателно поглеждайки към този, който иска да покани.

Ако някой от участниците е видял внимателен, канещ поглед, той трябва избяга и да седне на празния стол. Партньора, стоящ зад гърба му обаче, трябва да се опита да го задържи, като го държи за раменете. Ако успее да го задържи, участника с празния стол кани някой друг, а ако не успее и седящия избяга, самия той трябва да покани друг участник за своя стол ( също с очи), т.е. отново да си намери партньор. След известно време партньорите сменят местата си – тези, които са седели стават прави и обратното.

Играта продължава колкото е необходимо за осъзнаване на свободното, разкрепостено настроение на групата. Обикновено това трае 10 мин. Допълнителният ефект от упражнението е адаптацията в групата, формиране на доброжелателна атмосфера, намаляване на тревожността.

 

Упражнение «Контакт с очи»

Участниците правят

Допълнителна информация
Цена 15 лева
Приблизителен обем, страници 4 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 1251004

 

Вижте още…
 • Ръководни умения
 • Търговски умения

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Желаете ли да получавате безплатно полезни материали и статии? Абонирайте се, сега!


АБОНИРАЙ МЕ

Методи за плащане

ekont