16 упражнения за тренировка на концентрацията

16 упражнения за тренировка на концентрацията и подобряване способностите на сетивните органи

 

Когато се концентрираме, ние усилваме своето внимание към процесите, информацията, хората и техните постъпки. Ние започваме да възприемаме по-интензивно обкръжаващата действителност. Концентрацията следва да се отчита и както много други навици. Способността към концентрация трябва постоянно да се поддържа във форма. Следващите упражнения ще ви помогнат да започнете да подобрявате способностите на вашите сетивни органи.

Концентрация – това е психичен процес, с който разполага всеки индивид. На него трябва да се учим, както и на много други навици. Способността към концентрация трябва постоянно да се поддържа във форма. Съществуват много причини, поради което ние не можем да се концентрираме.

Когато се концентрираме, ние усилваме своето внимание към процесите, информацията, хората и техните постъпки. Ние започваме да възприемаме по-интензивно обкръжаващата действителност.

Нашето възприятие е един вид обектив, способен да снима в голям мащаб. При това нашите сетивни органи могат да действат самостоятелно, независимо един от друг: ние виждаме, чуваме, осезаваме, чустваме вкус. Като правило, нашите сетивни органи  са на по-ниско ниво от съзнанието.  Понякога ние забелязваме, че обработката и натрупването на информация може да се прекъсне. Например, прочитайки няколко страници от книга, изведнъж забелязваме, че от съдържанието нищо не сме разбрали. На концерт музиката звучи покрай нашите уши, тъй като ние мислим за съвещанието, което ще се състои следващия ден. Нас ни отвличат нашите мисли и в този момент възприемането не ни влияе. Но ако се съсредоточим на някакво чувство, необходимо ни в даден момент, по-добре ще се концентрираме и възприемаме постъпващата информация.

Следващите упражнения ще ви помогнат да подобрите способностите на вашите сетивни органи. Разпределете упражненията за няколко дни ( на всеки от органите отделяйте само едно упражнение на ден) и повтаряйте този процес  регулярно и след това.

Зрение

Тук става дума за това, да се научим да наблюдаваме и да отсяваме необходимата ни  информация.

Упражнение. Седнете до прозореца и погледнете небето, покрито с облаци. Концентрирайте вниманието си именно…

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 1251010

 

Вижте още…
  • Ръководни умения
  • Търговски умения

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Желаете ли да получавате безплатно полезни материали и статии? Абонирайте се, сега!


АБОНИРАЙ МЕ

Методи за плащане

ekont