Старайте се да се наспите

Независимо дали искате да играете в киното, да работите в телевизията, да играете в театъра, вие трябва да сте се наспали добре. Вие просто не можете да дадете всичко от себе си и да сте 100% пълноценен за работа, ако едва си държите очите отворени и трудно си движете крайниците. Ще ви се наложи понякога да ставате за снимки много рано. Ако сте актьор в театъра може да започвате работа към 10 часа, защото ще ви сеналожи да работите до късно вечерта. Постарайте се да си изработите свой собствен график за работа и сън и ще бъдете винаги във форма.

 

Не унивайте

На снимачната площадка всеки работи на пълни обороти, на някои се налага да работят  много часове,  до късно вечерта, за да бъде всичко готово в срок. И разбира се, в тази обстановка никой не обича хора, които постоянно се оплакват за някакви дреболии. Старайте се да се държите непринудено, бъдете любезни и вежливи с всички. Вие идвате на снимачната площадка, за да изпълните своята работа. Но никой не е идеален и за всичките е еднакво трудно.

Не се оплаквайте от храната, реквизита, времето, от грубото отношение към вас на осветителите и др. Гледайте на живота весело и работата ще стане по-лека и приятна.

При всички случаи вашето положение не е чак толкова лошо, вие се намирате на снимачната площадка, а не отговаряте на телефона. Благодарете на съдбата за това.

 

Не се отпускайте

Съществува много странен феномен, неизменно случващ се по време на репетиции на спектакли и пиеси. Режисьора назначава срок, за който всеки актьор трябва да си научи текста за ролята и определя дата за това. Актьорите, играещи големите роли обикновенно първи си научават текста. Тези, които имат само по няколко реплики  до последно отлагат, занимават се с какво ли не, но не и с разучаването на своята роля. В резултат научават всичко в последния момент.

Ако вие сте избрали да се снимате в киното и сте от втория тип, няма да ви върви. Решението е просто: не се отпускайте. Учете текста веднага. Участвайте в репетицията на пълни обороти. Живейте със своя персонаж, а не просто да изговоряте думите и действайте по сценарии. Хората ще бъдат привлечени от вас и успеха няма да се забави, ако вие работите.

 

Знайте своя продукт

Като бъдещ актьор, всъщност вие сте  пълен господар на своята роля. Първото и най-важно е да знаете, какво вършите, да знаете продукта. Трябва до съвършенство да знаете това, което продавате. Има много актьори и всеки от тях е в своята ниша. Как може да се снимате в киното, ако вие не знаете кои роли ще изиграете най-добре? Знайте своята ниша, бъдете уверени в нея.

Не всеки актьор е млад и красив. Ако вие сте такъв, то вероятно най-добре да играете някакви романтични роли. Ако сте на 50 год. и малко пълен, може да изиграете един от родителите на някой романтичен герой. Добрите актьори винаги знаят своите силни и слаби страни. Разбира се, винаги можете да се промените, но когато  търсите  работа, по-добре разчитайте на силните си страни.