Колкото и талантлив и забележителен да е във всички отношение един актьор, на първо място той трябва сериозно да се отнася към своята работа. Никой не иска да работи със зли, нервни, постоянно закъсняващи за работа хора.  Много от успелите звезди се държат именно така, но те имат това право, техните имена им носят пари!

Започвайте кариерата правилно. Тук ще намерите малко полезна информация за това, как да започнете да се снимате в киното, или да играете в театъра. Старайте се да спазвате тези правила и да си създадете репутация на професионалист.

 

Бъдете пунктуален

Прослушванията, репетициите, играта, снимките – всичко това е неотменима съставна част от вашия график. И ако нещо е запланирано точно за 14 часа, това трябва да се състои именно в 14 часа. Закъсненията не само носят глупава слава, но още по-зле, те ядосват другите хора. Ако вие закъсненеете за прослушване, в главата на режисьора може да мине не много приятната за вас мисъл: „ А ако той ме подведе, когато работата стане сериозна?“.

Запомнете, когато закъснявате, вие губите чуждото време и пари. А как може да се снимате в киното при това положение? Бъдете готови за това, да ви крещят и дори да ви уволнят. Бъдете професионалист, не закъснявайте.

 

Концентрирайте се върху своята работа и не пречете на другите

Ако попитате някой актьор: „Как да се снимам в киното така, че всичко да се получи добре?“, сред всички останали правила той ще ви каже и за това правило. По време на работа, мислете само за работа. Трябва напълно да се фокусирате върху това йоето правите, особенно на репетициите, снимките и др. По време на почивката се старайте да отидете някъде по-далеч от другите, които все още работят. Когато актьора е в почивка, останалите от снимачната група току що започват работа: необходимо е да се отстранят някакви технически проблеми, докато има време. Уважавайте своите колеги и хората, които работят редом с вас.

 

Следете за себе си

На актьора постоянно му се случва да общува с много хора. Естественно, това обстоятелство налага да се спазват някои правила за приличие и добър тон. Вие сте длъжни да изглеждате приятно и да ухаете добре. Това означава, своевременно и регулярно да вземате душ, да ползвате дезодорант и да си миете зъбите.

Това е актуално дори в случаите, когато  се вживявате в новата си роля на скитник.

Запомнете, ако с вас е неприятно да се работи, това много скоро ще се отрази на вашата кариера. Как може да се снимате в киното, ако миришете лошо?