8 типа клиенти. Как да мотивираме към покупка

8 типа клиенти. Как да мотивираме към покупка?

tipove-klietni

Известни са ни около сто типа различни купувачи, но най-много ни допада работата с клиентите на основа поведенчески фактори. Ще ви покажем класификация на 8 типа купувачи и доказани методи, които влияят на решението им за покупка.

Повечето продавачи, които използват такава класификация са уверени: ако търсите логика в бизнеса с потребителите на дребно, няма такава. Днес клиентите не купуват неща само защото се нуждаят от тях. Те купуват неща, защото ги искат. Най-успешният бизнес помага на  клиентите да се чувстват добре.

Ние не споделяме това становище. Клиентите могат да купуват защото са депресирани или щастливи, или може би, защото те просто искат нещо ново. Мотивите не са ни известни, но «логичността» или «емоционалността» на покупката силно се определят от контекста.

И така, ето какви 8 вида купувачи има в бизнеса на дребно.

  1. Купувачи на цена

Правете отстъпки по категория на стоките. Заедно с тях не забравяйте да използвате cross-sell. Смяната на предложенията трябва да бъде ежеседмична или ежемесечна, в противен случай на клиентите ще им стане безинтересно и те ще отидат при конкурентите.

ВАЖНО! За да се подобри реакцията използвайки персонализирана реклама.

  1. WOW Купувачи

Създайте репутация и брaнд на необикновена стока ( услуга). Предлагайте нещо абсолютно ново, преди тази стока да се появи на рафтовете на другите магазини. Създавайте усещане в клиентите, че те могат да се възползват от тази уникална стока. Предизвиквайте съответните емоции в рекламни съобщения.

  1. Купувачи на доверие

Разположете магазина ( офиса) на добро място. Убедете се в наличието на всички контактни данни във вашия сайт. Включете отзиви на клиенти за продукцията ( услугите). Реализирайте атрактивна политика за връщане на стоката, ако резултатът не отговаря на изискванията на клиента…

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 2 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист  60 лв/час
Идентификационен код 141001

 

Вижте още …

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи