Методи за преодоляване на страха в продажбите

Методи за  преодоляване на страха в продажбите

 

straha-v-prodajbite

Колкото и да е тъжно, но добрият продавач на работа трябва да отговаря на очакванията на другите, а не на своето вътрешно състояние.

Защото клиента, сключвайки сделка или оформяйки сделка, в някаква степен не купува продукта или услугата. Той купува продавачът. А продавачът продава не продукта, а себе си.

В клиентите възниква желанието да купят нещо, когато имат работа с продавач с приятен външен вид, спретнат, с позитивно настроение.

Веселият търговец заразява със своята доброта, и е по-приятно да купуваш от него, отколкото от безцветни личности с кисело изражение на лицето.

Първото, което трябва да се има предвид, за да не отблъснем клиента е външния вид. Трябва винаги да изглеждате, както подобава на представител на голяма компания.

В момента на първата среща с потенциалния клиент за Вас и Вашата компания бързо се формира първото впечатление, за това са достатъчни минути.

Това прилича на бързо правене на фигурки от топъл восък. Бързо, за да не изстине восъка, и акуратно, за да не си изгориш пръстите. Виждали сте как се втвърдява восъка на свещите? Моментално! И след това нищо не можеш да коригираш.

 Така че – Вашият външен вид винаги трябва да отговарят на ситуацията и мястото, където се намирате.

 Второ – Вашето поведение. Всеки продавач е имал ситуация, когато разговаря с директора на голяма фирма и се притеснява дотолкова, че забравя  какво е  искал да каже, какви ефективни техники и методи на продажби е мислил да използва, от главата излита дори името на своята фирма и днешната дата.

Ако се сблъсквате с подобно нещо, не преживявайте, през това е минал всеки продавач. И ще излъже този, който каже, че никога не се е вълнувал при работата с клиентите.

СТРАХ!!!

Дълго може да се разказва откъде се е взел страха. По-добре да разкажем как да се избавим от него и да го използваме в своя полза.

Основният страх е страха от отказ. Тази фобия ни лишава от потенциал.

Вие стоите пред вратата, дишането е неравномерно, сърцето бие като на  птица в клетка.

Мислите си, че зад вратата има чудовище, готово веднага да ви се нахвърли и да ви изяде?

Ако наистина мислите така, много жалко. Но ние няма да ви оставим и ще Ви помогнем.

Няколко метода за преодоляване на страха в продажбите: …

Допълнителна информация
Цена  10 лв.
Приблизителен обем /страници/  3 стр.
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист  60 лв./час
Идентификационен код 143014

 

Вижте още…

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи