Как купуват мъжете и жените?

Как купуват мъжете и жените?

 kak-kupuvat-majete-i-jenite

Мъжете и жените се различават практически във всичко, така, че те не трябва еднакво да извършват и покупки. За мъжете е прието да се мисли, че  не обичат да ходят по магазините да купуват и го правят много рядко. В резултат на това обществено мнение, цялата търговска система от дизайна на опаковката, рекламата на стоките до оформлението на интериора на магазина е насочена на първо място към клиентките –жени.

На жените действително повече им харесва да купуват: спокойно да се разходят по магазините, да разгледат стоките, да сравнят качеството и цените, да поговорят с продавачите, да премерят избрани вещи, и накрая да заплатят за покупката. Повечето покупки се налага да извършват жените и те го правят с уд0волствие.

В хода на едно изследване  жените, от които е взето интервюто казват, че на тях не им е било нужно да гледат ценоразписите. (По-нататък  изяснихме, че в повечето случаи  грешат).

Мъжете се движат по пътеките по-бързо от жените и затова губят по-малко време за разглеждане на стоките. В много случаи е трудно да им привлечеш вниманието към нещо, което  не смятат да купуват. Обикновено  не обичат да питат къде се намират отдела с необходимите стоки, а и въобще не обичат да задават въпроси на продавачите.

Вие можете да видите мъж, който с решителна походка отива в нужната секция, взема необходимата стока и веднага отива на касата да плати, не изпитвайки никаква видима радост по повод покупката. И вие трябва в буквалния смисъл да му направите път. Ако мъж вземе някаква дреха в пробната, то единствената причина, поради която той няма да я купи е, че не е негов размер. Ако жените пробват избрани дрехи, дори и идеално да им стоят, това още не означава, че ще бъде направена покупка. Жените могат да се откажат по някакви други съображения. В резултат на едно изследване са получени следните резултати: 65% от мъжете, посетили пробните са купили избраните вещи, а само 25% от жените са направили покупка.

Ето още едно статистическо сравнение: 86% от жените по време на престоя си в магазините гледат …

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 141018

 

Вижте още …

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи