Как да наемаме на работа?

Как да наемаме на работа?

 

Отговорността за наемането на добри работници във вашия екип лежи изцяло на вас. Вие трябва да решите има ли съвместимост между кандидата, вашия екип и вас самите.

Опит. На какво трябва да обърнете внимание:

  • Сменил е много работни места. Повече от едно работно място за година-човек с такова минало трябва да ви разтревожи. Трябва да предпочитете този, който е работил на всяко място поне 2-3 години.
  • Цветистисти описания на собствените достижения. Опитайте се да се убедите в по време на интервюто, че това не са явни преувеличения.
  • Неясно формулирани длъжности. Попитайте какви са били реалните служебни задължения на всяко място, където е работил. Не трябва да се предполага, че определена длъжност в друга форма означава същото, каквото и във вашата.
  • Предишна заплата. Тя представлява най-точният индикатор за степента на отговорност, много по-голям от длъжността. Въпреки, че в различни фирми се практикуват различни нива на възнаграждение.
  • Помнете, че за някои длъжности предишният опит не е задължителен и може да се окаже даже недостатък ако вие решите да обучавате кандидата да работи в съответствие с вашите изисквания.

Интелект и образование.

  • Подбирайте човека към мястото. Ако вие назначите високо квалифициран специалист ще се появат доста недоволни сътрудници и ще се вдигне текучеството на кадрите.
  • И обратното, не назначавайте ниско квалифицирани хора на длъжности, където, колкото и да се стараят да се справят със задълженията, няма да могат да го направят. Само ще подведете тях и себе си.
  • Книжните знания рядко са пременими на работа, макар че могат да внушат на кандидата илюзорна вяра в собствените …

 

Допълнителна информация
Цена 15 лева
Приблизителен обем, страници 4 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 341011

 

Вижте още …

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи