Уебинари

Webinars

уебинари на тренинг център

Какво е Уебинар? Как да учим без да се отдалечаваме от компютъра?

Новата виртуална реалност диктува нови възможности. Към известните форми на обучение се прибавя още една – обучение по Интернет. Една от формите на обучение е Уебинар.

Думата Уебинар произлиза от ан­г­лийс­кия термин web-based seminar (уеб­ба­зи­ран се­ми­нар). Онлайн семинар, който се провежда в уеб пространството. Участниците и лекторите се свързват чрез интернет и могат да бъдат в различни точки на света. Мо­же да съдържа лекции, док­ла­ди, пре­зен­та­ции и уъркшоп.

Водещият Уебинара се намира пред своя компютър, а участниците от всяка точка от света, пред своите компютри в дома си, или където се чувстват удобно. За участие в Уебинар не се изисква никаква специална програма. Уебинарите не се провеждат чрез Skype. За тяхното провеждане има специални сайтове с виртуални класни стаи.

Какво виждат участниците на своите компютри?

Обикновено няколко прозореца, които могат да бъдат:

  • Видео с преподавателя;
  • Визуални или текстови материали;
  • „Прозорец“ за въпроси към преподавателя;
  • Текуща дискусия на участниците в Уебинара;
  • Имената на чуастниците в Уебинара.

Как да се включите в Уебинара?

След като Вашата заявка за участие в Уебинара бъде приета, на Вашия имейл адрес ще получите писмо с инструкции за свързване към Уебинара. Инструкцията съдържа уникален линк и парола за уебинара.

Малко преди  определеното време за начало на Уебинара, кликвайки на линка от Вашия имейл адрес ще попаднете на специален уебсайт за семинарите онлайн (уебинарна стая) на страница с форма за включване в Уебинара. Въведете Вашето име и от кой град сте и натиснете „Join now“.

В определеното време за начало, Вие ще видите и чуете лектора, както и ще видите имената и на другите участници.

По време на Уебинара можете да задавате своите въпроси в реално време в специална форма за целта. Уебинарите винаги се провеждат интерактивно, лекторът задава въпроси на участниците, чете техните въпроси и коментари, общува с участниците.

Както виждате, всичко е много лесно и удобно, не се налага да ходите никъде. Можете да учите пред своя компютър в уютна домашна обстановка.

Успех!

Уебинари на Тренинг Център АйДжей