Кариерен коучинг

Кариерен коучинг

Изглежда, какво по-лесно от това да се направи добра кариера – получаваш добро образование, отиваш в голяма компания и започва да се трудиш усърдно. Шефовете задължително ще забележат усилията ти, и твоята кариера ще тръгне към върха. Но това е само в приказките, с вълшебна пръчица да постигнеш зашеметяващ успех. В живота е много по-сложно. И за някои е жизнено необходим  кариерния коучинг.

Кога е ефективен той? Когато започва търсенето на нова работа, преквалификация, както и реализирането на професионалния потенциал. Както и ако сте разбрали, че повече не искате да работите за някой и сте решили да откриете свой бизнес. Да се каже е лесно, но как да го направим?

Някой така и не се решава да промени нещо в работата си, въпреки, че жадува за това, просто отлага във времето решителната стъпка. Кариерният коучинг дава възможност навреме да се идентифицират и отстранят всички фактори, които възпрепятстват това,  както и да помага да се намери най-добрият вариант за решаване на проблема.

Кариерният коучинг е също необходим:

  • Да оцените перспективата и да намерите именно варианта, който би ви устроил.
  • Да оцените и анализирате ситуацията в нужния сегмент на производство или бизнеса.
  • Да се обучите на само презентация и правилно търсене на работа.

Работейки с вас, на първо място, треньора оценява вашата възможност за преход на друга работа, смяна на дейността. Помага да разберете, до колко това е изгодно, анализират се всички рискове от промяната. И разбира се, се опитва да проиграе всички възможни кариерни варианти.

Кариерният коучинг дава техника за самостоятелно планиране, както и реализация на кариерния потенциал на човека. Това е работа, при която коуча дава възможност да разбере и осъзнае способите за постигане на кариерни висоти, повишаване на своята ефективност.

Посещавайки кариерен коучинг, вие ще можете:

  • Да намерите работа, която напълно удовлетворява вашите изисквания.
  • Да определите точно какво искате и да видите приоритетите.
  • Да намерите нови възможности и хоризонти.
  • Да придобиете вяра в своите сили, да получите мотивация.
  • Да съставите план за реални професионални цели.

Кариерният коуч никога не ви дава готови съвети, той само структурира и вдъхновява за това, вие сами да направите първата стъпка към своята кариера.

 За кого е кариерният коучинг

За професионалисти, които искат да изградят кариера. За тези, които са прегорели или уморени от необичаната работа, и искат кардинално да решат въпроса с кариерата си, съответно, са готови за всички трудности на пътя към нови кариерни висоти.

През последните години се увеличава броят на хората, които търсят нова работа или просто се опитват да планират по-ефективен път в кариерата си. И ако има търсене, има и предлагане. В задачата на кариерния коучинг влиза възможността да се помогне на човека да определи дългосрочен план в областта на кариерата – най-малко 1 година, оптимално 5-10 години.

 

Поле за запитване:

drop_shadow

ВАШЕТО ИМЕ И/ИЛИ ИМЕ НА ФИРМА:

EMAIL:

ЗАПИТВАНЕ НА ТЕМА:

ОТНОСНО (Заглавие):

ВАШЕТО СЪОБЩЕНИЕ:

ТЕЛЕФОН ЗА ОБРАТНА ВРЪЗКА: