Зоната на комфорт: как да преодолеем вътрешните бариери?

Зоната на комфорт: как да преодолеем вътрешните бариери?

 

Били ли сте някога в ситуация, когато изведнъж решавате да постъпите така, както никога преди не сте постъпвали в своя живот? Какво почувствахте тогава? Познато ли ви е състоянието, когато ръцете изведнъж започват да се отпускат, а в главата се появява лек световъртеж? И в този момент във вашата глава започват да се прокрадват мисли: „Защо го правя? Мога ли да го оставя, както си е?“.

Запознайте се, това е вашата Зона на Комфорт. Т.е. това е такова състояние, когато знаете как да решите всякакъв проблем, с какво да се заемете в следващата минута, какво ще бъде утре и т.н.

zona-na-komfort

Извън границите на зоната ви на комфорт е Зоната на всичките ваши възможни действия – скок с парашут, полет на Луната, изказване пред 10000-на аудитория и много друго.

Всяка ваша, поне малко амбициозна цел лежи именно в тази зона – Зоната на възможните действия. А за нейното постигане, вие трябва да напуснете вашия уютен свят – вашата комфортна зона.

И точно в тази точка – на границата на вашата зона на комфорт – започват основните трудности.

От гледна точка на психологията това е така, защото в такъв момент има несъответствие между нашето съзнание и нашето подсъзнание. Съзнанието иска да се движи напред, докато подсъзнанието търси аргументи защо това не си струва да се прави…

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 446022

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи