Визуален контакт – езикът на очите

Визуален контакт – езикът на очите

В произнасянето на думите може да се скрие всичко, което искаш (мъка, страдание, радост), но за да скриеш това от погледа, трябва или огромна воля, или специална тренировка. Затова погледът най-адекватно изразява емоционалното състояние на партньора.

Човек не е способен да контролира движението на своите зеници. Те непроизволно се разширяват или свиват и по този начин предават информация за реакцията на събеседника.

Когато човек се опитва да скрие някаква информация или лъже, то неговите очи се срещат с очите на събеседника по-малко от една трета по време на разговора. Ако човек гледа партньора повече от две трети, то той или го намира за доста интересен и привлекателен (зениците са разширени), или чувства враждебност към партньора и невербално хвърля призив (зениците са свити).

За установяване на добри взаимоотношения с друг човек е необходимо да го гледате 60-70% от целия разговор.

Важен е не само промеждутъка от време, в което ви гледат, но също и областта на лицето, към която е устремен погледа.

Деловия поглед, устремен в областта на челото създава сериозна атмосфера, делова настройка.

Светския поглед, устремен по-ниско от нивото на очите на събеседника, създава атмосфера на непринудено общуване. Изследвания в тази област са показали, че по време на различни вечери и приеми събеседниците най-често гледат един на друг. При това, те обръщат внимание на триъгълника, разположен между очите и челото…

Допълнителна информация
Цена 15 лева
Приблизителен обем, страници 6 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 443013

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи