9 високоефективни упражнения за управление на емоционалното състояние

Девет високо ефективни упражнения за управление на емоционалното състояние

emocionalno-sastoianie

  1. „Емоционален жест“.

Каквото е в душата, това е и в тялото. На мъката тялото реагира с прегърбени рамене, отпусната глава, тежко дишане. На радостта с усмивка, стройна осанка, приповдигната брадичка, равно и умерено дишане.

Но този закон е верен и в обратна посока: каквото е в тялото, това е и в душата. Тялото и душата до толкова са свикнали да се подреждат едно под друго, че задавайки определена форма на тялото, може да се предизвика определена емоция в душата.

Този метод отдавна знаят и използват актьорите: когато през тялото, през определен „емоционален жест“ се предизвиква определено чувство. И ако „целия ни живот е игра“ и всички ние сме актьори, защо да не се научим, когато е нужно да си създаваме добро настроение?

И така, ако в душата се е вселила тъга, то на първо място пробвайте да премахнете това състояние, използвайки произволна комбинация от следните физически действия:

  • Направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания
  • Един, два пъти се прозейте с удоволствие
  • Направете малка гимнастика: наклони, приклякания, протягания…
  • „Вибриращ конвейер“– поразтърсете цялото тяло, така, че да през тялото ви да минат тръпки
  • „Напрежение – отпускане“ – максимално напрегнете всички мускули на тялото за 2-3 секунди и после свалете напрежението.

Тези методи помагат да се неутрализира влиянието на негативните емоции. След това вече може да започнете да си създавате бодро настроение с помощта на ,,позитивни емоционални жестове“. Например такива:

  • Направете красива осанка: изправете рамене, гърдите напред, главата повдигната…
  • Усмихнете се ( на себе си в огледалото, на обкръжаващите предмети, на гората или просто така..). Задръжте усмивката минимум 10 мин!
  • С вик „ДА!“ вдигнете нагоре ръце!

Списъкът с емоционалните жестове може да бъде продължен, но не трябва да гоним количество. Достатъчно е да знаем 2-3 свои любими движения, които позволяват буквално на момента да променим вътрешното си състояние. И разбира се, не само да знаем, но и да използваме…

Допълнителна информация
Цена 20 лева
Приблизителен обем, страници 6 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 447008

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи