Умението да казваш,,НЕ“

Умението да казваш „НЕ“

Много хора се чувстват неловко само от мисълта, че трябва да откажат на някой. Понякога такава реакция е напълно понятна, но въпреки желанието да защитиш обкръжаващите от негативни емоции и да заслужиш уважение, това е невъзможно. Не трябва да се отговаря утвърдително на всяка молба. Опитавайки се да удовлетворите всички желания, вие ще свършите с това, че няма да има нито един човек, доволен от вашите действия, освен това ще загубите контрол над своите време и пространство.

По-нататък ние ще разгледаме защо е толкова важно да се научим да казваме „не“, и ще представим поетапен метод на това, как да го направим.

Защо трябва да казвате “не”

Най-простият отговор: винаги да казваш „да“ е просто невъзможно.

Но много по-важно е, че неспособността да казваш твърдо и ясно „не“, е измъкване, а след това и неизпълнение на обещанията, е доста нечестно от ваша страна. Дори вашите намерения да са опит да не обидите събеседника, фрази от типа „Е, аз не знам. Може би следващия път“ просто го лъжат и отнемат вашето и неговото време.

Добър пример за това е случай, когато жена се съгласява да отиде на среща, с мъж, който не и е интересен. По-добре да каже „не“, или нещо от рода на „Днес не мога, заета съм“. Може ни друг път“.

Никой не е застрахован от момент на слабост. В бизнеса, например, ние виждаме страх пред отказа през цялото време. Повечето клиенти са добри хора и не умеят да отказват, именно затова те занимават юристите.

„Не“ е една от най-леките думи и една от първите, които ние учим като деца. Когато пораснем изпитваме страх пред нея. Ако искате да станете по-организирани и да постигнете резултати, трябва да преодолеете страха и отново да се запознаете с думата „не“.

Различни видове „не“

Не всичките „не“ огорчават. Съществуват различни степени на тази дума и методи за нейното използване.

Преди да разгледаме всички тънкости на думата „не“, трябва да разберете как могат да се използват различните и прояви…

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 446020

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи