Tренировка на наблюдателността

Тренировка на наблюдателността

 

Наблюдателните хора виждат повече от другите. Пред тях по различен начин се открива обкръжаващия свят. При наблюдателния човек, сетивните органи доставят в съзнанието много повече информация за размисъл, анализ и знания. Те хранят своя интелект, насищайки го с фактически материал за проницателна мисловна дейност.

Света се открива за тези, които искат да го видят.

Как да възпитаме или развием в себе си наблюдателност? Като начало пробвайте да следвате препоръките:

  1. Направете осъзнаването на ориентирите обичайно действие.

Важното е да се научите да осъзнавате външните прояви на вътрешния процес и системата, в които те функционират. След това се постарайте да определите на какво да се ориентирате при по-нататъшното наблюдение. Например, човек явно е излъгал. Това е външна проява. Какво е довело до това? Веднага проследете процеса на възникване на лъжата. Човека може да е заблуден, или не е разбрал нещо правилно. Т.е. лъжата се е появила още на входа на информацията в съзнанието. Или той може сам да е решил да излъже по някаква причина, това вече е функционален продукт на неговото съзнание. Накрая, това може да бъде неговия оформил се образ на мислене. Фиксирайте новите външни прояви, докато не изясните истинската причина за лъжата и съответно не изработите правилни собствени действия в тази ситуация.

Вземете този пример в качеството на образец. Поне един път на ден анализирайте по него някаква забелязана външна проява, дълбоко вниквайки в същността на вътрешните процеси и обезпечаващата система. Доведете по този начин образа на съзнанието на ориентирите на наблюдения до обичайното, до автоматизъм. Активно прилагайте в живота, особено в сложни ситуации.

  1. Постепенно намалявайте границата на наблюдателност.

Започнете със зрителния предел на наблюдателност…

 

 

Допълнителна информация
Цена 15 лева
Приблизителен обем, страници 4 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 443008

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи