Развитие на комуникативни навици и увереност в общуването

Развитие на комуникативни навици и увереност в общуването

 

Какво е общителен човек? Това е преди всичко човек, на който общуването доставя удоволствие. За общителния човек не е важно с кого общува, за него е интересен самия процес. Ако вие чувствате, че не сте достатъчно общителни, че търсите често възможност да се отклоните от предстоящият разговор, пробвайте следните техники.

  1. Не избягвайте общуването. Вие смятате, че сте достатъчно общителен, но предпочитате да влизате в диалог само в случай, че събеседника ви е приятен и имате добро настроение? Например, ако виждате идващ насреща ви познат човек, вие предпочитате да завиете настрани, за да избегнете беседата с него; ако видите в обществен транспорт малко познат човек, предпочитате да почакате следващия автобус. Всичко това са признаци за недостатъчна общителност. Вие трябва да се стремите да развиете това качество. За целта се старайте да не избягвате случайни срещи, да общувате с малко познати хора или въобще с непознати. Така ще развиете навика за общителност.
  2. Научете се да получавате удоволствие от общуването. Това не е така просто, както изглежда. Ние винаги се настройваме на това, как ще премине заплануваната беседа с някой човек. Например, срещата с бивш съученик ви се струва скучна и неинтересна, тъй като знаете, че той е голяма скука. Предстоящият разговор с началника винаги предполага някаква скованост и нервност. Преди разговора, който мислите…

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 2 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 446016

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи