Особености на разговорите с мъжете и жените

Особености на разговорите с мъжете и жените

Ще разгледаме някои проблеми, възникващи при общуването на мъжете и жените и ще предложим някои методи за тяхното решение.

Ще започнем с пример:

Надя и Кирил ще ходят на гости. Надя си е купила нова рокля и иска да изглежда възможно най-добре. Тя държи в ръцете си два чифта обувки: сини и златни и задава на Кирил въпроса, от който се боят всички мъже: ,,Скъпи, кои обувки да обуя с тази рокля?“

По гърба на Кирил пробягват тръпки. Той разбира, че назрява неприятност. ,,А-а…хм-м..кои ти харесват?“- заеквайки пита той. ,,Кирил, кажи кои изглеждат по-добре с тази рокля – сините, или златните?“. ,,Златните!“ – нервно отговаря Кирил. ,, А какво им лошото на сините? – пита тя. – Аз платих за тях куп пари, а ти не ги харесваш, така ли?“.

Раменете на Кирил се отпускат. ,, Ако не искаш да знаеш моето мнение, не ме питай!“ – отговаря той. Той мисли, че от него искат помощ, за да се реши проблема, а когато помощта е оказана, няма благодарност.

Само, че при Надя се проявява типично женската особеност да говори с увъртания. Тя вече е решила кои обувки ще обуе и не се нуждае от друго мнение по този въпрос. На нея и трябва потвърждение за това, че тя изглежда добре.

В подобна ситуация е важно, мъжа да не дава отговор. Вместо това, той трябва да каже: ,,Скъпа, ти вече избрали си кои обувки да обуеш?“.

При такъв отговор обикновено повечето жени се объркват, тъй като мъжете като правило заявяват своите предпочитания. ,,Е, може би ще обуя златните“ – неуверено отговаря Надя. ,,Защо?“ – пита Кирил. ,, Защото имам златни бижута и роклята има златни нишки“, пояснява тя.

Грамотния мъж радостно възкликва: ,,Блестящо! Отличен избор! Ти изглеждаш прекрасно! Много ми харесваш!“. И може да не се съмнява, че жената ще бъде много доволна…

 

Допълнителна информация
Цена 18 лева
Приблизителен обем, страници 30 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 444004

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи