Методика ,,Кошче за негативните мисли“

Методика ,,Кошче за негативните мисли“

Погледнете на тези мисли отстрани, от позицията на страничен и обективен наблюдател. Преосмислете ги и ги преоценете. Образно казано, „рестартирайте програмата“ на своето мислене. Проверката на ефективност на резултата тук е проста: ако Вие изпитвате чувство на радост от действията си, значи сте на верен път. Целта на предлаганата по-долу методика е да се научите да идентифицирате мислите, които служат за причини на Вашите негативни преживявания, а също и да ги коригирате.

Тази методика се нарича „Кошче за негативни мисли“.

 

Инструкции

  1. Погледнете Таблица1. В първата колонка запишете неприятните чувства, които често преживявате и от които искате да се избавите. Именно чувства, а не разсъждения или описание на обстоятелствата. Понякога е сложно, защото осъзнаването на своите чувства е първата крачка към разбиране на себе си. Например: „ Аз винаги се вълнувам, когато се срещам с големите началници“. Уточнете, кое именно чувство Ви „вълнува“? Какво конкретно преживявате – смущение, разсеяност, раздразнение, уплаха и др.? Могат да бъдат съчетания от отделни чувства и различни отенъци. Запишете ги, как ги разбирате Вие самите.

 

  1. Във втората колонка опишете най-показателната ситуация, в която ярко са се проявили тези чувства. При това така, както сега си спомняте тези събития: къде, кога, с кого, какво именно е станало, при какви обстоятелства, за да можете достатъчно ясно и подробно да ги представите.

 

  1. След това си отговорете: какво сте мислили или мислите сега по този повод? Какви мисли и разсъждения Ви идват в главата? Запишете ги в третата колонка. Ако ситуацията предизвиква няколко чувства , и съответно различни мисли, запишете ги всички…

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 442002

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи