Контролирането на емоциите – това е възможност да станем щастливи

Контролирането на емоциите – това е възможност да станем щастливи

 

Случвало ли ви се е някога под влияние на емоциите да кажете или направите нещо, за което след това горчиво да съжалявате? А замисляли ли сте се някога, защо не можете да контролирате своите емоции? Сигурно сте забелязали вече, че такива ситуации се случват с определени видове емоции като ревност или гняв. С отрицателни емоции. Депресията, страха, безпокойството и обсесивните мисли за проблемите доста често играят голяма роля в живота на човека. Ние сме свикнали да реагираме негативно на много дразнители; но ако трябва да бъдем обективни често сме прекалено негативни. При това губим способността да се въздържаме и изливаме своите емоции на обкръжаващите.

Вие вече започнахте ли да се безпокоите, че в последно време такива сривове с вас се случват доста често. Ако да, то не сте сами. Немалко хора оставят емоциите си да вземат връх. Като цяло, няма нищо лошо в силните емоционални преживявания. Емоциите са ценна част от човешкото съществуване , те обогатяват живота ни. Без тях ние ще бъдем безразлични роботи. Но когато напълно отсъства контрола върху емоциите, а чувствата, започват да контролират действията, могат да възникнат сериозни проблеми. Необходимо е да се научите да контролирате чувствата си и да спазвате баланса между разума и емоциите. Това ще позволи вашите мисли винаги да останат ясни, а постъпките – обмислени.

Какво означава да контролираш емоциите ?

Управление на емоциите не означава да ги игнорирате. Емоционалният контрол означава, че трябва да признаете емоциите си, но да им въздействате при необходимост. Вие няма да действате импулсивно и неконтролируемо. Нека да погледнем за начало, как можете да манипулирате емоциите си. Какво трябва да научите на първо място? …

Допълнителна информация
Цена 15 лева
Приблизителен обем, страници 6 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 447010

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи