Конфликтни тактики на поведение

Конфликтни тактики на поведение

 

Ще разгледаме в какви условия са по-ефективни различните тактики на поведение.

  • Конфронтацията и натиска са ефективни, ако ръководителят има авторитет, реална власт и взаимодейства с дисциплинирани подчинени. Той може да приложи способи за административен натиск още тогава, когато формулира изискването да се подчини на обективната необходимост, общия ред или да действа в съответствие с приетите юридически норми.
  • Стремеж към сътрудничество трябва да има, когато пред вас стои партньор, равен по статус, професионален опит, възможно, и по възраст.
  • Компромис трябва да се търси в случаите, когато вие искате това, за което могат да ви откажат. Компромисът е също ефективна тактика със силен партньор, равен на вас по статус и професионален опит.
  • Избягването работи добре, когато вашия партньор е човек чувствителен, леко раним и след избухването на конфликта може да се затвори, да откаже последващо взаимодействие с вас.
  • Отстъпка – вашата тактика в конфликта с партньор…

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 1 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 448008

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи