Позитивното мислене: Какво е това? И как да се научим да мислим позитивно?

Позитивното мислене: Какво е това? И как да се научим да мислим позитивно?

“Позитивно мислене“, „Позитивна гледна точка“ и други подобни фрази вече са напълнили главите ни.

Освен това, за много хора, те така и си остават абстракции, за които всички говорят, но никой не знае как изглеждат на практика.

Така че, нека да видим.

Като цяло, в действителност реалността е просто плод на нашето въображение. Реалността, която виждаме е нашата лична интерпретация на информацията, която получаваме от сетивата.

Оптимистите и песимистите живеят в един и същи свят и се различават само по начина, по който гледат на света. Едни и същи обективни факти предизвикват в различните хора различни реакции в съответствие с това, как е настроен техния филтър на възприемане.

Представете си, че сте талантлив, богат, известен и обожаван. Страхотно нали? Не е ли това, към което се стремят повечето хора? Всичко това са го имали Елвис Пресли , Ърнест Хемингуей, Джек Лондон, Джим Морисън, Кърт Кобейн и много други, но не им е донесло щастие. По-скоро обратното.

Ето още пример: представете си, че днес за обяд имате малка порция постен ориз…..Не е толкова добре, така ли е/ А известно ли ви е, че днес в Африка южно от Сахара гладува всеки четвърти човек? Пробвайте да погледнете с неговите очи на порцията ориз…..

Не обективните факти имат значение за нашето щастие и благополучие, а това как ги интерпетираме.

Ние не можем да променим видимата реалност, но можем да избираме отношението си към нея. Този принцип е в основата на позитивната нагласа.

Положителното мислене е филтър, чрез който ние възприемаме действителността.

Затова проблемът се свежда до това, да настроим филтъра по такъв начин, че той да възприема случващото се в позитивна светлина.

Как да направим това?…

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 2 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 442004

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи