Как работи гласът ?

Как работи гласът ?

  1. Нека да проследим за нашето речево поведение при общуването.

Общуването започва с импулса, който се придава чрез гръбначния мозък към нервните окончания, регулиращи мускулите и привеждащи в движение органите на речта. Енергията на импулса, неговото по-голямо или по-малко напрежение, ще зависи от стимула, който поражда този импулс. Да предположим, че някой Ви казва: „ Добро утро!“. Ако Вие виждате този човек всеки ден и той Ви е безразличен, стимула ще бъде незначителен. Това предизвиква слаб ответен импулс и минимално изменение в дишането. Мускулите на гърлото в минимална степен ще участват в процеса на вибрации за „дежурния отговор“. Ако Вие много обичате този човек, то срещата с него ще бъде съществен стимул и ще възбуди Вашите емоции. Чрез нервните окончания в слънчевия сплит Вие ще почувствате изгаряне. Вашето дишане живо ще откликне , и на свой ред ще предаде енергията на гласовите струни, предизвиквайки „вибрационен танц“ чрез резонаторите. Това ще преобрази Вашия глас за отговора, съответстващ на Вашите чувства.

И така, съществува голямо разнообразие на външни импулси-стимули и вътрешни реакции. Тези импулси ще бъдат рефлексите, предизвикващи движението на мускулатурната реч.

  1. Сигналът от импулса приема дишането. Това означава, че всички мускули по цялата дължина и обем на тялото преминават в необичайна координация на движението. Разширява се гръдната клетка, диафрагмата се свива, стомахът се отпуска, червата се разместват. Създава се пространство за разширяване на белите дробове, което позволява на въздуха да се абсорбира, а след това и да се издиша.
  2. Третата степен на описвания процес е когато дишането, на свой ред предава импулс на гласовите струни….

 

Допълнителна информация  
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 441002

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи