Как постигнем успех в живота: практическо ръководство

Как постигнем успех в живота: практическо ръководство

Сигурно неведнъж сте се питали как да постигнете успех в живота. Има хора, които получават това, което искат, а има и хора, които търпят поражение след поражение. Да, разбира се, победа или поражение – на първо място, това е избор на самия човек, но това не е всичко. Може безкрайно дълго да съществува нагласа за постижения, но загубите да продължават, без да се прилагат съответните усилия. По-често хората се вълнуват от успеха в три сфери: в кариерата, бизнеса и в живота въобще, и именно за това ще прочетете в тази тема.

Успех в живота

Не е задължително да делите своя живот на фрагменти и да се опитвате да постигнете някакъв конкретен успех. Може просто да следвате няколко прости препоръки, които могат за кратко време да ви превърнaт в успешен човек. Те са основани на принципа на НЛП-програмирането, което както е известно активно се прилага за постигане на успех в различни области.

Едно от упражненията, които може да използвате в ежедневния живот се нарича «Аз съм автор». Ние често си мислим, че всичко неприятно, се случва с нас не е по наша вина, а по вина на обстоятелствата. Когато се намирате в трудна или проблемна ситуация си задайте въпроса: как аз създадох тази ситуация и защо аз я създадох? В началото ще ви бъде трудно, но след това ще свикнете и ще заемете авторска позиция по отношения на своя живот. А именно тя в голяма степен отличава успешните хора от губещите.

Това което ще бъде обсъдено по-долу, може да ви изненада: опитайте се да започнете да се доверявате на хората по подразбиране. Странно, защото може да изглежда, че един успешен човек не се доверява на никой. Но това не е така! Способността да се доверяваш на другите и да приемаш тяхното доверие е стратегически по изгодно, отколкото недоверието. В този случай, вие имате позитивно отношение към света, и той ви отговаря със същото.

Важна стъпка към успеха е способността да превърнете всяка ситуация в печеливша и за двете страни. Може да се каже, че има ситуации, в които е невъзможно – може или да се печели или губи, или загуба за всички. Най-вероятно във вас говори ограниченото мислене. Дори ситуация на конфликт на интереси може да се тълкува в такъв формат, например, на кой от двама души е повече нужен именно този ресурс, а на кой най-добре ще подхожда друг.

Успех и кариера

Как да се постигне успех в кариерата, зависи преди всичко от вашата дефиниция за успех…

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 446023

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи