Как да вземем правилното решение

Как да вземем правилното решение

Всички ние в продължение на своя живот вземаме много решения. Човек винаги стои пред избор, как да постъпи в някоя ситуация, какво да купи в магазина, какво да облече, къде да учи, как да похарчи парите и т.н. Решението на въпросите „какво, къде, как, кога“ почти всеки път предизвикват стрес. Стресовото състояние като начало може да бъде леко, незабележимо. Но то е способно да се усложни, ако не знаете как да вземете правилното решение. Това влияе негативно и на нашата психика, и на способността бързо да изберете нужния вариант.

Като цяло да мислиш и анализираш ситуацията, разбира се е полезно. Но ако ние цяла седмица размишляваме над един и същи въпрос, от това няма да има полза. В главата, един след друг ще изплуват нови варианти за неговото решение. И всеки от тях сякаш е добър. В резултат на това , всички наши мисли се въртят около тези възможности, ние се загубваме, съмняваме се и края на краищата преставаме адекватно да възприемаме самата задача. Такова състояние не ни позволява да мислим трезво. За какъв избор на вярно решение вече може да става въпрос?

За да не попадаме в такива капани е желателно да се придържаме към някои правила за това как да вземаме решения най-правилно. Да разгледаме какви са тези правила:

Тайните за избор на решение

Има няколко тайни, позволяващи да се избере оптималния вариант за решение на проблема в най-кратки срокове. Именно тях ще назовем:

  1. Първо правило. Не си струва да вземаме някакво сложно решение като се осланяме само на себе си. Полезно е да го обсъдим с близки хора или приятели. Първо, при озвучаването няколко пъти на проблема, той придобива по-отчетливи очертания, може да се разгледа по-добре и по-бързо да се намери най-изгодния вариант на решение. Второ, голяма е вероятността от близките да получиш практичен съвет. Важното тук е да не излизате извън границите и да не разказвате за проблема на всеки срещнат. Те също ще ви съветват, а твърде многото съвети могат просто да ви подведат или объркат; …

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 446027

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи