Как да забравим минали отношения и да станем успешни?

Как да забравим минали отношения и да станем успешни

Всеки от нас има някакво минало, определящо качеството на сегашното състояние на човека. Това, което сме преживели може да ни направи инертни и да забави процеса на самореализация, да препятства нашето успешно бъдеще. Негативът от миналото, обидите често изсмукват енергията на човек, кара го да загуби вярата в себе си и в собствените сили и възможности. То отвлича съзнанието от поставените цели и не позволява на човек да се движи напред, ограничава действията му.

Какво да правим? Как да забравим миналото, което ни пречи да живеем? Или да не го забравяме, а да преобразуваме неговият образ?

Как да се освободим от миналото и трябва ли?

На първо място да уточним, че не от всички спомени трябва да се освободим. Не всичко, което се е случвало ни е носило само болка и обида, имало е и радост. Затова, преди да се опитаме да променим своето състояние в днешния ден е необходимо хладнокръвно да анализираме миналото си. Може да се каже, да направим някаква психологическа инвентаризация, тъй като да се освободим от миналото при натрапчиви хаотични спомени е невъзможно. С една дума, преживяното трябва да бъде осъзнато от човек и прието като придобиване на жизнен опит. И само това. Защото ние често, спомняйки си някакви неприятни ситуации, дори след години, продължаваме да се отнасяме към тях с досада, укорявайки се в пропуски и грешки. И дълго време не можем да забравим нанесените ни обиди от някой, култивираме ги в душата си и все повече засенчваме своя път към бъдещето.

Ако човек постоянно се намира в подобно състояние, той е обречен на неуспех. Не трябва да се гледа напред, ако през цялото време се обръща назад. Обикновено ние не знаем как да забравим обидите от миналото, и дори не се опитваме да променим нещо. И без да подозираме си прекратяваме пътя към успеха.

С една дума , за да възприемем пълноценно настоящето, трябва да изграждаме верни планове и смело да крачим напред, миналото трябва да го затворим. В края на краищата , ние затваряме след нас вратата, когато излизаме навън. Така и от това, което вече сме преживяли сме излезли, затова трябва да затворим вратата след себе си. Бихме се радвали да попаднем в светли, залети от слънце помещения, а не в тъмни и мрачни с паяжини в ъглите. Ето защо, за да се решим да забравим миналото, трябва да си спомняме колкото може повече хубави неща. Това хубаво ще стане нашите светли помещения.

Как да забравим обидите от миналото? Способи и техники

Ние вече говорихме, че да забравиш своето негативно минало не е така просто…

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 444002

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи