Как да се обикнем истински?

Как да се обикнем истински?

Кое ни прави максимално привлекателни за обкръжаващите? Външността? Обезпечеността? Знанията? Не, за съжаление, не. Разбира се, и парите, и ефектния външен вид, и развития интелект стоят не на последно място в привлекателността. Но всичко това няма да работи, ако вие не се обичате. Обкръжаващите подсъзнателно разчитат информацията за вашата ниска самооценка и рефлективно започват да се отнасят с вас така, както вие се отнасяте към себе си. Как да си повишим самооценката така, че тези, които ни обкръжават да започнат да ни възприемат с уважение и с любов?

Как да се научим да се уважаваме?

Почти всички ние имаме моменти, когато сме недоволни от своята външност, маниер на поведение, особености на характера, нивото на знания и други пресилени недостатъци на собствената ни личност. В тези периоди ние губим вярата в себе си, в собствените възможности за по-нататъшно развитие. Мислим, че не сме в състояние да предизвикаме в хората симпатия и любов. А може ли да симпатизираме на тази непривлекателна особа, която виждаме в огледалото? И носа не е идеален, и косата на е разкошна, и усмивката е вяла, и бръчки под очите вече има…. И с остроумие не блестим, и скъпи вещи нямаме, както и перспективата за добра кариера не се очертава. Е, кой ще ви уважава и обича толкова несъвършени?

Познато ви е? Изглежда е познато на мнозина. Вярно ли е това решение за себе си? И, да, и не. Да, защото в момента обкръжаващите ни възприемат именно така. Не, тъй като ние само създаваме всички предпоставки за подобно възприемане, нали сега не се обичаме. Какво означава да се обичаме? Да виждаме собствената си личност като хармонично творение на природата, която има всички възможности за щастие и успех във всичко. Разбирането за това какво е истинската красота – това е нашата същност, и тя е уникална, съвършенна, ето това означава да се обичаме.

Не мислете, че любовта към себе си е равносилна на екстремен егоизъм. Любовта към себе си – това е уважение към собствената си личност, откриваща пред нас пътища към бъдещето. За да станеш щастлив и успешен, трябва да се оцениш в настоящето, култивирайки чувството за собствено достойнство. Всеки човек е неповторим и по своему прекрасен, и да не обичаш този човек в себе си просто нямате право.

Как да се научите на самоуважение и любов? Трябва да се научите да приемате благосклонно собствените си недостатъци и да погледнете себе си по нов начин, да пробудите в себе си нови свежи желания. Няма хора без недостатъци. Тези, които обичат себе си хармонично съчетават недостатъците с достойнствата, създавайки по този начин самодостатъчна, достойна за любов и уважение личност. Без любов към себе си, няма да бъдем такава личност както в собствените си очи, така и в очите на другите.

Как да си повишим самооценката?…

 

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 4 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 444005

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи