Как да се избавим от вредните навици?

Как да се избавим от вредните навици?

Колко често се срещате в живота с това, че вкоренени навици, стари модели на поведение не ви дават възможност да извършите качествен скок в постигането на своите цели?

Вие разбирате, че да се яде вечер е вредно, но въпреки това не можете да устоите на изкушението да похапнете. Разбирате, че навика да се отлага работата за после, създава във вашия живот хаос, но не можете да направите нищо. Знаете каква вреда нанася пушенето на организма ви, но не можете да се преборите с този навик.

« Колкото повече се отдаваме на един модел на поведение, толкова по-силен става този модел».

Michael Merzenich.

В действителност, тази зависимост от вредни навици се корени не в липсата на воля или мотивация, а във физиологията!

Навикът е един вид “неврологична програма”, която мозъкът записва за определена ситуация. Вашият мозък се е научил да свързва изпушената цигара, изядения шоколад или изблика на негативни емоции с близки усещания до удоволствието и чувството на радост.

Несъзнателно , хората постоянно закрепват тази връзка, отдавайки се на определени модели на поведение или емоционални реакции. И всеки път, когато се поддавате на съблазънта да изядете излишен бонбон или да обидите съпруга/та си, вие закрепвате тази връзка и увеличавате вероятността това да се случва в бъдеще отново.

И ако дори вече дълго време ви тежи пушенето, преяждането, определени стереотипи на своето поведение, вие все едно не можете да разрушите тази съществуваща неврологична верига.

Това води до факта, че хората, след няколко опита за преодоляване на негативния навик или негативния шаблон на поведение се отказват от по-нататъшните усилия, като се смятат за безволеви и се примиряват с факта, че ще живеят с това до края на живота си. Това поражда цинизъм и пасивност към живота като цяло.

Как да се справим с вредните навици и нежелателните модели на поведение?

  1. Първо, трябва ясно да осъзнаем, че за промяната на неврлогичните връзки се изисква време. Ако сте пушили в продължение на 20 години, през това време мозъкът ви е образувал много силна връзка между цигарите и удоволствието, дори ясно да осъзнавате, че това подкопава вашето здраве. Така че няма нужда да се отказвате от усилията за преодоляване на негативните навици …

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 2 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 446029

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи