Как да преодолеем страха пред неудачите

Как да преодолеем страха пред неудачите

 

Страхът от провал преследва някои хора, заслепява ги и не им дава възможност да предприемат някакви действия за постигане на успех. Един не може да научи чужд език, защото се притеснява да изговаря думите на глас, докато другите практикуват произношението. Друг се страхува да покани някой на среща, защото се бои от отказ. Трети се страхува да си смени работата и продължава да работи за жълти стотинки. Как се преодолява страха от неудача?  Мрачните мисли и емоции за възможен провал, възникнали още преди да сме започнали да правим нещо, ни спират  опитите за действие. Такова бездействие само по себе е способно да доведе до неуспех, тъй като не ни дава да постигнем успех.

Какво е това наудача? Едва ли неудача може да се нарече грешка, която ние можем да допуснем. Грешките са неизбежни и няма такива грешки, които е невъзможно да бъдат поправени. Просто трябва честно да си ги признаваме и да ги поправяме навреме.

Неудачният опит ни носи опит и ако го приложим ние можем да получим добър резултат. Някои хора мислят, че уверените и успешни хора никога не изпитват загуби. Това не е вярно. Успешните хора също правят грешки, просто те не се страхуват да вървят напред, използвайки неудачните опити като урок. Те възприемат загубата като част от живота, и от своя опит знаят, че колкото повече се страхуват от неудачите, толкова по-голяма е вероятността те да се случат.

Как да се избавим от страха?…

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 2 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 446004

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи