Как да определите мислите ли негативно?

Как да определите мислите ли негативно?

 

Филтрация. Вие акцентирате на негативните аспекти на ситуацията, елиминирайки положителните. Например, денят е бил много успешен, всичко е минало добре, но сте забравили да свършите нещо дребно. В края на краищата вие се концентрирате на това, което сте забравили да свършите, без да обръщате внимание на това, колко добре като цяло е минал деня ви и колко много сте успели да направите.

Индивидуализация. Когато се случи нещо лошо, вие обвинявате за това себе си. Например, човек ви е отказал нещо, тъй като не е имал възможност да помогне, но вие мислите, че той просто не ви харесва.

Драматизация. Каквито и да са възможностите вие винаги предполагате най-лошия вариант. Ако лошо са ви обслужили сутринта в кафенето, на вас ви се струва, че целия ден ще ви бъде лош.

Поляризация. Гледате на всичко от гледна точка бяло-черно, или лошо-добро. Вие не виждате “златната” среда. Смятате, че трябва или всичко да бъде съвършено, или ще бъде пълен провал.

  • Позитивното мислене е насочено главно към положителните обекти, а негативното към отрицателните. Под думата “положителни” тук се разбират обекти, предизвикващи положителни емоции, а под “отрицателни”, които предизвикват отрицателни емоции. Например, стоейки на брега на морето, някои се любуват на красивия прибой, а други се възмущават от боклуците на плажа. Ако човек е свикнал да мисли негативно, него го привличат новости от всякакъв род катастрофи, войни, престъпления и т.н. Човек, мислещ позитивно няма интерес към този род информация. Той се интересува повече от това, което предизвиква положителни емоции…

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 2 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 442005

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи