Как да мислим позитивно, преодолявайки трудностите?

Как да мислим позитивно, преодолявайки трудностите?

 

В ежедневието, ние често се сблъсквамe с най-различни събития, които имат положителен или отрицателен отклик в нашия вътрешен свят. С течение на времето , натрупаният опит позволява на много хора да се научат да реагират на събития (особено в стресови ситуации) , така че да се извлече от тях най- доброто и с най-малко загуби. Така реагират хората, които е прието да наричаме оптимисти. С какво са различават оптимистите? Преди всичко, те знаят как да мислят позитивно. Именно позитивното мислене помага на такива хора да намерят изход от безисходното, на пръв поглед положение.

Защо трябва да се научим да мислим позитивно?

Нашият живот протича по тази програма, която създава нашия мозък. Т.е.,нашите мисли създават тази реалност, в която живеем. Всеки ден ние сами с помощта на мислите построяваме нашия живот. Чувствата на несигурност и безпокойство възникват в нас, защото ние допускаме негативните мисли за себе си и своя живот. Понякога негативизмът е толкова силен, че може напълно да блокира способността на хората да видят изход от трудна ситуация.

Може би нещата не винаги вървят така, както вие бихте искали. Но ако само се притеснявате и очкавате най-лошото, то само ще ви обърка и вие никога няма да намерите оптималното решение. Трябва ли да се притеснявам, ако проблемът е разрешим? И какво ще променят вашите притеснения, ако проблема действително не може да бъде решен? По-добре запазете своите нерви и променете механизма на мислене, избягайте от капана на негативните реакции.

Какво означава позитивно мислене?

Какво означава това – да мисля позитивно? Този начин на мислене не означава, че вие ​​като щраус ще си мушнете главата в пясъка и ще игнорирате неприятностите. Наличието на позитивно мислене просто означава, че вие разглеждате тези неприятности от позицията на продуктивното им разрешаване.

Позитивното мислене може да «расте», само трябва да поискате. Когато се научите да мислите позитивно ще получите ключ към промяна във вашия живот към по-добро. Позитивно мислещите хора постигат успехи в трудни жизнени ситуации, имат по-голям физически и интелектуален потенциал да се противопоставят на стресовите ситуации. Като цяло, те имат повече възможности за постигане на добри резултати в сравнение с други хора в подобни обстоятелства. В допълнение, позитивните хора се възстановяват по-бързо от другите, ако са страдали от сериозна болест или злополука. Интересното е, че дори авариите се случват много по-рядко с позитивните хора! Впечатлението е, че способността да мислят позитивно създава в тях имунитет към неприятностите…

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 442003

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи