Как да излезем от депресията: да си помогнем сами

Как да излезем от депресията: да си помогнем сами

Съдържание на темата:

  • Причини за възникване на депресия.
  • Какво да направя?

Ако говорим за медицина, депресията е сериозно психично заболяване, което засяга около 20% от населението в развитите страни. Основните симптоми са потиснато настроение, неспособност да се радва, песимизъм, мислена и двигателна затормозеност, апатия, липса на интереси и жизнен тонус, намалена самооценка.

Много хора се чудят как да се избавят от депресията? В тези случаи, когато става дума за истинска клинична депресия, това е невъзможно. Депресията като болест е причинена или от дисбаланса на химични вещества в мозъка, или тежка психологическа травма. В такива ситуации, единственият начин е да се обърнете към психолог.

Въпреки това, такива сериозни случаи са наистина малко. Най-често в своята депресия човек изпитва някаква подтиснатост и вижда света в тъмни окраски. В главата си има неприятни и тъжни мисли, а понякога тя сякаш е пълна с тежка мъгла. Човек се чувства изморен, появяват се различни телесни болки, пропадат всякакви други желания, освен желанието да поспи и хапне, настъпва апатия.

В същото време той не може да се грижи за семейството си – всичко това му е много трудно и тежко. Той/тя разбира, че се намира в депресия и мисли: «Мога ли да преодолея всичко това? И ако да, как да изляза от депресията самостоятелно?» Отговор на този и други въпроси ще намерите тук.

Причини за възникване на депресия

В психично здрав човек може да се появи депресия в ситуации, когато в неговия живот има сериозни проблеми. Често те дори не се осизнават, но човек изпитва дълбоко вътрешно безпокойство за тях. Например, в жените се натрупва недоволство от семейните отношения. Но подсъзнателно тя не си позволява да мисли за това, кога и заради какво са възникнали тъжните мисли, подтиснатост и депресия…

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 4 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 445001

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи