Интуиция и проницателност

Интуиция и проницателност

 

Проницателност, това е способността да намериш всеки корен на важен проблем и се основава на интуицията и разумното мислене. Лидерите, като правило са проницателни хора и това е задължително, и незаменимо качество. Не напразно за тях говорят, че умните лидери вярват на половината от това, което слушат, а проницателните лидери знаят на коя именно половина да вярват.

За да повишите своята проницателност, трябва да се научите на мислите като лидер, да се вслушвате в своята интуиция, особено когато вашия вътрешен глас ви подсказва нещо, а вие при това може да го послушате или не. Ако намерите определена закономерност в различните ситуации, вие ще можете да разберете своите интуитивни способности. Предлагаме ви да преминете психологическите тестове и да разберете, до колко можете да определяте достоверността на изказванията, базирайки се допълнително на жестовете и мимиките на говорещия, между думите и изражението на лицето. Всеки от нас в определена степен притежава такива способности.

Проницателност

Ние често говорим за проницателни хора. Погледнал – видял-анализирал – разбрал. Те умеят не само да разбират човека, но и да предвидят тази или друга ситуация, неговите емоционални реакции. Да умеят бързо и точно да разбират хората не е всичко. Често такива хора схващат същността на другия човек интуитивно, те могат да изкажат безпогрешно разсъждение за почти непознат човек. Те се чувстват уверено в различни сложни ситуации, тъй като лесно прогнозират действията на събеседника. И е трудно да ги излъжеш. Именно с помощта на проницателността се решават широк кръг професионални задачи, особено при хората чийто професии така или иначе са свързани с взаимодействие с хора. Тези навици са необходими на журналисти, политици, юристи, учители, работници, кадровите служби и много други.

Тези знания са особено необходими на ръководители от различни рангове, тъй като управлението е преди всичко взаимодействие между хората. И в бизнеса успешно работят тези, които успешно работят с хората. Но при едни е вроден дар, при други е резултат на постоянна вътрешна работа…

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 2 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 443011

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи