Фази на конфликта

Фази на конфликта

 

Конфликта има следните фази:

  1. Конфронтационна ( военна) – страните се стремят да обезпечат своя интерес за сметка ликвидация на чуждия интерес ( в техните представи това се обезпечава чрез доброволно, или принудително отказване на другия субект от неговия интерес, или лишаване от правото му за свой собствен интерес, или унищожаване на носителя на другия интерес, което унищожава естествения образ и самия този интерес, а следователно и гарантира обезпечаване на собствения).
  2. Компромисна ( политическа) – страните се стремят по възможност да постигнат своя интерес чрез преговори, в хода на които се правят замени на личните интереси на субекта с общ компромисен ( като правило, всяка страна се опитва да обезпечи в него максимално своят собствен интерес).
  3. Комуникативна ( у1правленска) – изграждайки комуникация страните достигат споразумение, въз основа на факта, че суверeнитет притежават не само самите субекти на конфликта, но и техните интереси ( консенсус), и се стремят към взаимно допълване на интересите, ликвидирайки само незаконните, от гледна точка на обществото, различия ( или правова забрана на нечий интерес и неговото углавно преследване, корпоративна забрана, заплашваща нарушителите с административно наказание, или изменение на законодателството, системата за фирмени инструкции, даваща или забраняваща правото на някой интерес, различия).

Конфликтът започва с конфронтационната ( военната) фаза, а завършва с …

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 2 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 448007

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи