Десетте мелодии на гласа

Десетте мелодии на гласа

Когато чуваш някакъв глас, пред очите често възниква образа на този човек. Към своя глас ние толкова сме свикнали, че практически не обръщаме внимание на неговото звучене. Така че,, ние дори не обръщаме внимание на много особености на своята реч. Дори не ни идва наум, че някои отенъци на произнасяните звуци създават за нас не много ласкава представа. Красивата, т.е. приятна за слуха окраска на речта е свързана със съгласуваността на разума и емоциите. В този случай и възниква покоряващия сърцата, неповторим индивидуален тембър. Ако предобладава само едното, в интонацията се появяват метални или пронизително пискливи нотки, режещи слуха. Някои черти на характера, свързани с себеизразяването е лесно да се определят именно по тембъра на речта. Тук, както никъде другаде се проявява нашето чувство за хумор. Така, каква мелодия се чува във вашия глас?

1 . Резки колебания нагоре и надолу

Тази мелодия е типична за човек, който току-що започва да пробва силите си в изкуството на самоизразяването. Може би сте в юношеският етап на своето развитие. И резките колебания на гласа отразяват преобразуването на обичайните начини за адаптиране в детството, когато сте изправен пред нови ситуации. Другата версия е. че вие сте крайно неустойчив човек, леко поддаващ се на смяната на настроенията. Вашият глас рязко се колебае нагоре и надолу, подобно на целия ви живот, с въодушевяващи полети и катастрофални падания. Вие реагирате остро както на първото, така и на второто, въпреки, че както изглежда, все още акцентирате на неуспехите. Съдейки по всичко, имате проблем със собственото си управление.

  1. Напрегнат глас

Слушайки речта си, неволно си спомняте, че е добре да бъдем по-организирани и целенасочени. Но малцина са готови, сериозно да се заемат с тренировката на волевите качества. Психологическото понятие „ самоконтрол“ се разбира буквално, контролирайки всяко свое вдишване и издишване…

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 441004

 

Вижте още …
  • Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи