Примерни въпроси за структурирано интервю с мениджърите по продажби

Примерни въпроси за структурирано интервю с мениджърите по продажби

Interview

 

  • Как си представяте своя обичаен работен ден.

За да постигне резултати мениджърът по продажби трябва да знае много.

Той трябва да знае технологиите, да има информация за пазара, да владее техниката на продажбите и да познава особеностите на бизнеса в компанията.

Важно е да се разбере, че никакви знания няма да го доведат до успех ако няма желание много да работи.

Отговорът, който трябва да чуете задавайки този въпрос предпoлага ранно начало и късен завършек на работния ден, както и активни действия в течение на този ден.

Ако не получите такъв отговор сложете въпроса настрана и обяснете на кандидата какво конкретно очаквате от него през работния ден. И завършете своите обяснения с фразата: „Ако това не е същото, на което вие разчитате или не ви харесва това разписание, хайде да си направим услуга един на друг и да прекратим разговора още сега.”

  • Как бихте оценили своите професионални знания по скалата от 1 до 10?

Като се убедите в правилното отношение на кандидата към работата, си струва да оцените неговите познания необходими за тази работа.

Очевидно, че ако знанията не са достатъчно трябва да го учите.

Помнете, че CV-то говори за практическия опит, а не за нивото на знания. Също така не забравяйте, че претендентът, който желае да получи работата може да преувеличи нивото на своите знания и опит.

  • Как бихте оценили своите знания в теорията и практиката на продажби от 1 до 10?

На този въпрос в интервюто вие използвате същия подход в оценката на необходимите знания.

Ниската оценка не е обезателно дисквалифициращ фактор.  Разбира се, всички ние бихме искали да наемаме на работа специалисти с оценка 9-10. Но много фирми са принудени от икономически съображения да предлагат на служителите по продажбите не най-високата заплата, което означава и не най-високото ниво на знания и опит. Отсъствието на знания…

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 3 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 341004

 

Вижте още …
  •  Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи