Как чрез музика можем да отстраним негативният емоционален стрес?

Дистанционен курс

Д-р Тодор Стоев

 

  1. Как музиката променя и стимулира нервната и имунната система?
  2. На какво да заложим –мелодия и ритъм  или темпо и лад – за да отстраним стреса?
  3. Какви музикални рецепти да използваме за да отстраним тревожността и депресията ?
  4. Как децата ни могат да повишат успеха си в училище чрез музикотерапия?
  5. Съвременни методи на музикотерапия – начини на приложение.

Много хора ползват музиката (успокояващата или друг вид музика), за да релаксират и станат по-оптимистични. Изследователите смятат, че музиката стимулира естественото състояние на тялото “да се чувства добре” органически. Като стимулиращ резултат се наблюдава подобряване на кръвообръщението, стабилизиране на кръвното налягане, пулса, дишането и стойката на тялото.

Музикотерапията се използва за излизане от определени състояния, като стрес и скръб, и за лечение на разстройства като депресия, тревожности, панически разстройства, аутизъм, заекване, хиперактивност и дефицит на внимание при децата и за диагностициране на психично-здравните нужди. Музикотерапията се приема и като психотерапевтичен подход, при който музиката и се прилага за целенасочено медииране на връзката тяло-разум-емоция, в процеса на преживяване и осъзнаване, с цел зареждане с положителна емоция, подпомагане оздравяването, както и развитието на човека.

Всеки орган в нашето тяло вибрира по свой начин и енергията на този ритъм съвпада с определени звуци на музикални инструменти.

А когато работата му се наруши, той променя своя ритъм, честотата и силата на своите вибрации. Болното сърце е най-яркият пример за това. И за да се възстанови, на помощ идва музиката. Можем да включим в работа лечебната мощ на определен инструмент, от чийто вибрации душата има нужда и така постепенно тя влиза в синхрон. Музиката действа на психиката и емоциите и така лесно пренася човек от едно състояние в друго.

Често хората с високо кръвно, стенокардия  или  язва, не са наследили болестта с гените, а са я “извикали” сами, твърдят специалистите.

Те свързват някои болести с особености на характера, с отношението към околната среда, с начина, по който човек преработва информация.

От язва и хипертония например по-често боледуват тези, които проявяват нетърпимост към грешките на околните, които стриктно се придържат към своите принципи и възгледи, както и тези които постоянно са настроени мрачно и враждебно към света.

Когато човек е оплетен в анализ на собствените си недостатъци и е неуверен в себе си, по-често се поддава на болежки като мигрена, аритмия или астма. И за да се отърве от тези заболявания, човек трябва да промени ако не характера си, то поне отношението към околния свят.

За тази цел музиката е най-достъпното лекарство.

На курса вие ще научите как да използвате най-пълноценно музиката за да променяте емоционалното си състояние,да влияете на психиката си, да повишите творческият си потенциал и обема на паметта си, сами да съставяте музикални рецепти, умело да възпитавате детето си и да повишавате неговите умствени възможности, да внасяте уют и спокойствие в семейството, както и да балансирате отношенията си с другите.

 

Допълнителна информация
Цена /без ДДС/ 200 лева
Обем, страници 64 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 410016

 

Вижте още…