Ако някога сте чували своя собствен глас на запис, сигурно сте се учудили колко е слаб, глух, непознат. Може би вие, както повечето хора в такива случаи, смятате, че записът го прави такъв; а може би сте се замисляли и над това, че над вашия глас трябва още дълго да се работи. Записът може да изкриви гласът, но съвременните цифрови технологии позволяват да се предават всички звукови вибрации практически в непроменен вид. Какъв е проблемът?
Защо нашият глас е толкова силен, дълбок, обемен и звънък, когато го чуваме отвътре, а на изхода се оказва слаб и повъхностен. Работата е там, че при преминаване през тъканта на гласовия апарат гласът губи 80% от силите си. Тези 80% се губят в сътресенията или вибрациите на тези тъкани, т.е. гласът просто „гасне“. Какво да правим? Ние не можем да се избавим от обкръжаващите гласовия поток тъкани и остава за засилване на гласа да използваме техните ресурси. Освен меките тъкани, поглъщащи звука, гласовия апарат има кухина с твърди стени (костни или хрущялни), отблъсквайки се от които звукът не само не ослабва, но се усилва няколко пъти. Това са така наречените кухи резонатори. Всеки професионалист трябва да знае тези резонатори и да умее да контролира вибрирането на звука в кухините, през които преминава гласовия поток.
Допълнителна информация | |
Цена | 15 лева |
Приблизителен обем, страници | 4 страници |
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист | 60 лева/час |
Идентификационен код | 1241008 |
Вижте още… |
|
ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!