Три основни качества при подбора на персонал

Три основни качества при подбора на персонал

podbor-na-presonala

Изброените качества са изключително важни при подбора на персонал, и ако се открие липсата и на едно от тях трябва сериозно да се замислите дали да наемете този кандидат, освен ако не ви трябва на определена длъжност или място човек с някое от тези качества.

Управляемост

Структурата на организацията над всеки работник има началник, който разпорежда, отдава заповеди и ако работникът е неуправляем, или трудно управляем, перспективите за него в тази компания са доста съмнителни. Трябва обаче да се различават способността да изпълнява поставените задачи и неспособността да отстоява собствено мнение. Много важен момент е изискваната степен на управляемост. Ако работникът трябва да изпълнява точни заповеди, действията на даден ръководител не се определят само със заповеди, а са компромис, достигнат в процеса на комуникация. Не управляемостта се проявява в опити да се налага гледната точка и да се покаже кой тук е главен. Неуправляемият кандидат още от вратата изказва своето недоволство от дългия път до мястото на интервюто (варианти-лош транспорт, тесен задушен офис, поведението на охраната и други). Той обича да сяда на мястото на интервюиращия ако успее да влезе в стаята първи и искрено недоумява защо трябва да се премести. Той не желае да разговаря, а иска веднага да го заведат при специалиста, защото (Какво да разговарям с вас, все едно нищо не разбирате?). Разговорът започва с условия и изисквания (Веднага ви казвам, че ако началникът е жена, няма да се получи.), обича да съобщава, че трябва да му бъдат страшно благодарни, че е благоволил да дойде на интервюто. Предишните началници, при него като правило, нищо не са разбирали и не са искали да слушат добри съвети. Може и да поспори с интервюиращия при опитите му да вкара беседата в необходимото русло. Всичко това се отнася към доста разпространената, но все пак крайна степен на не управляемост, когато тя органично се допълва с природна несъобразителност. Случаите, когато кандидатът е коректен и внимателен трябва да обърнете внимание на честото използване на местоимението „аз”, противопоставено на „те” („Аз предлагах, а те не се съгласиха, аз настоявах, а те не дават” и т.н.), особено съчетано с …

 

Допълнителна информация
Цена 10 лева
Приблизителен обем, страници 2 страници
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 341005

 

Вижте още …
  •  Работа с възраженията на клиентите

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи