За да прекарат активно и полезно летните ваканции, съветваме тийнейджърите и техните родители да направят план. Не бива да лежите на дивана или да прекарвате цял ден в игра на видео игри. Има много забавления, които ще създадат нови впечатления, умения и познанства.

За да получите най-добрия график за почивка, поинтересувайте се какво да правите през лятото.

Какво да прави в свободното си време през летните ваканции за тийнейджър е въпрос, който преследва много родители. Той е не по-малко актуален за самите деца, тъй като повечето от тях са инфантилни и рядко поемат инициативата, когато става въпрос за формата на почивка. Освен това е добре, ако родителите се ориентират тийнейджъра и му предложат опции какво да прави през летните ваканции. Ако детето е вкъщи или времето не позволява, ето и вариантите:

Отделете внимание на хоби и развийте умения.

Момчетата могат да овладеят свиренето на китара, дърворезба. Лесно е за момичетата да овладеят плетене с  мъниста, изработване на бижута и меки играчки, техники за маникюр и педикюр, оформяне на коса, плетене. Чудесно е, ако се опитат в кулинарното изкуство: ще се подготвят за зряла възраст и ще помогнат на майка си. Тийнейджърите, които имат творчески наклонности, могат да създават комикси, графити, снимки, колажи. Световни уеб хобита.

Ако не знаете какво да правите в Интернет, ето най-простите, но най-интересните неща: Използвайки видео уроци, овладейте чужд език, практикувайте онлайн с родни говорители. Регистрирайте се за виртуални обиколки на световни музеи. Интересувайте се от уебинари, в които те разглеждат важни проблеми на междуличностните отношения, избора на професия, въпроси на психологията на подрастващите. Това ще ви позволи да установите контакт с връстници, да изберете посоката на дейност в бъдеще. Участвайте в онлайн конкурси и онлайн програми. Например, тези, които искат да отслабнат, могат да се запишат в специални курсове и да използват интерактивната комуникация, за да получават съвети от фитнес треньори и диетолози.

Подобряване на знанията

Тийнейджърският период е времето, когато децата приближават завършването на училище. Повечето вече мислят къде ще отидат. Летният период е чудесна възможност да наваксате необходимите предмети, да отидете при преподаватели, да получите допълнителни консултации от учители, да прочетете необходимата литература. Четенето е пасивна, но полезна форма за релакс. Подберете интересна младежка литература със смисъл, който със свеж поглед разглежда наболелите проблеми на юношеството, проблемите на израстването.

Преобразете стаята

Ако детето е мечтало за оригиналния дизайн на стаята си, тогава нека да сбъдна мечтата по време на летните ваканции. Нека да подготви проекта самостоятелно и да започне промяната.

По този начин, дори в къща или апартамент, тийнейджърът ще намери нещо, което да му хареса през лятото.

Нещата, които да правите през лятото с приятели

Общуването с приятели е важна форма на социална адаптация на тийнейджър. Той се научава да общува, да разбира други хора, формират се интереси и стремежи. Важно е не само да насочите детето към приятелство с интересни връстници, но и да се запознаете с вариантите за съвместно забавление.

Отдих. Лятото, морето и планината с приятелите са мечтата на всеки тийнейджър. Спа почивка https://ruskovets.com/pools/ или в лагер, пикник пътуване до морето или езерото – чудесни възможности да се сприятелите, да се опознаете, да се забавлявате на чист въздух, да плувате, да играете плажен баскетбол, пинг понг, да се разхождате по морския бряг, да берете гъби и плодове, да седите до огън и пр. Той обединява.

Търсете странична работа

Поканете детето си да работи 1-2 часа на ден с приятел или приятелка, като раздавате листовки. Така децата печелят пари и могат да ги изразходват за филм или пътуване до кафене. Отидете на екскурзия. Организирайте приятели и отидете на екскурзия. Това може да бъде пътуване в рамките на града и региона, където живеете, или пътуване до друга държава, но под контрола и придружено от родители. Има много форми за прекарване на времето заедно през летните ваканции. Ако приятелите са креативни и отговорни, тогава е интересно и полезно да прекарвате време с тях. Опитайте се да се предпазите от безполезни или незаинтересовани хора. Те не настояват за развитие, а само отнемат време – най-ценното нещо, което човек има. Разгледайте възможностите за лятна ваканция и изберете дейности и дейности, които ще ви донесат удоволствие, нови преживявания и знания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *