Недирективната хипноза и използването и в продажбите

Недирективната хипноза и използването и в продажбите

hipnoza-v-prodajbite

 

Какво е това хипноза?

Какво е това хипноза? Хипноза  e особено състояние на съзнанието и се характеризира с намаляване на обхвата и остър фокус върху съдържанието на внушението. В това състояние човек е повишено внушаем и е склонен да прави неща, които в нормална ситуация не би правил. А след като е така, използването на хипнозата в продажбите отваря нови хоризонти за вас.

Но хипнозата е възможна, когато човек е в състояние на транс (трансът бива различен; дълбокия транс се нарича хипнотичен сън). Ние често изпадаме в състояние на лек транс, който е подобен на хипнотичен транс, когато мечтаем, намираме се в състояние на дълбок размисъл, гледаме интересен филм, слушаме завладяваща музика. При това в тези моменти ние се намираме не просто в състояние на транс, ние се намираме в променено състояние на съзнанието!

В основата на хипнотичното влияние, това е поставянето на клиента в хипнотичен транс, т.е. особено отпуснато състояние с фокусиране на вниманието при което той става по-открит за убеждения. Зaщо става така? Защото използването на транса позволява на хипнотизатора да заобиколи механизмите за сигурност на мозъка, базирани на логика и анализ, както и пряко да влияят върху подсъзнанието.

Високо ефективното внушение в състояние на транс е възможно защото фактически отключва съзнанието, което в обичайното си състояние е способно да намалява и да блокира странични опити за внушение. В състояние на хипноза всичко което говорите, може да се възприема от клиента като истина. Вие фактически за определено време, в което оказвате хипнотично въздействие заменяте неговата съзнателна част със своите нагласи.

Как тогава да да постигнем това, че клиентът да изпадне в състояние на хипнотичен транс? Най-лесният начин е издаване на преки заповеди, команди. В същото време и най-сложния, доколкото хората не обичат да изпълняват команди и по-скоро са склонни да се съпротивляват на заповедите на хора, от които не зависят. А тъй като клиента не зависи от вас, и освен това той прекрасно знае, че вие зависите от него, в допълнение вие сте продавач – лице, способно лесно и непринудено да облекчи състоянието на портфейла на клиента – прилагането на преки команди едва ли ще се увенчаят с успех.

За предизвикване на транс в клиента може да се пробва техниката за скрити ( завоалирани) команди. Скритите команди хармонично се интегрират в /на пръв поглед/ обичайното предлагане, което не позволява на клиента да ги забележи. ЗА ДА ЗАДЕЙСТВАТЕ СКРИТИТЕ КОМАНДИ, ТЯХ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ….

 

Допълнителна информация
Цена 15 лв.
Приблизителен обем страници 6 стр.
Цена за допълнителна коучинг сесия от специалист 60 лева/час
Идентификационен код 143024

 

Вижте още…

ВАЖНО!!! При поръчка на материал от раздел Е-БИБЛИОТЕКА, трябва да копирате кода от поле "Идентификационен код" от таблицата в края на страницата и да ни го изпратете в заявката!

ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ПОРЪЧКА!

Платежни методи